Bent u bij een kantelpunt in de fietsgeschiedenis aanwezig?

woensdag 7 juni 2017
timer 2 min
Velo-city 2017 belooft een kantelpunt te worden in de fietsgeschiedenis, als het om fietsbeleid gaat. Tijdens het congres dat van 13 tot 16 juni plaatsvindt in de regio Arnhem-Nijmegen, wordt besproken hoe fiets integraal onderdeel kan worden van diverse beleidsterreinen. Dat betekent dat fiets belangrijk wordt voor meerdere doelgroepen.

Op Velo-city komen specialisten samen, die betrokken zijn bij het beleid, de promotie en het aanbieden van fietsvoorzieningen, de realisatie daarvan en het programma. Daarbij kunt u denken aan bestuurders, topambtenaren, wetenschappers, stedenbouwkundigen/planologen, verkeerskundigen/ontwerpers, fietsbelangengroepen, economen, milieudeskundigen en innovators.

 

Deze doelgroepen sluiten goed aan op het inhoudelijke programma. Tijdens de sessies staan onderwerpen als Governance, Infrastructure, People, Bikenomics en Urban Planning centraal.

Fiets als politiek thema

Hoe kan fietsen een onderdeel vormen van de ontwikkeling van steden? En hoe geeft u die opdracht vorm in beleid en bestuur? Daarop gaan verschillende sprekers dieper in, waaronder Violeta Bulc (eurocommissaris), Melanie Schultz van Haegen (minister van Infrastructuur en Milieu), Marianne Borgen (burgemeester van Oslo), Christophe Najdovski (loco-burgemeester van Parijs) en Mark Frequin (Directeur Generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van IenM).

Fiets, energie en het klimaat

Hoe kan fietsen bijdragen aan de energietransitie en zorgen voor een beter klimaat? Sprekers zoals Ruud Koornstra (energiecommissaris), Marcel Beukeboom (klimaatgezant), Thinley Namgyel (hoofd Milieu van Bhutan) en leiders uit de fietsindustrie (Nextbike, Gazelle, Batavus) gaan tijdens het congres in op de relatie fiets en energie en klimaat.

Fiets in de stedelijke omgeving

Wat is de relatie tussen fietsen en het functioneren van steden en dorpen en de wijze waarop zij mensen en goederen vervoeren? In het thema Urban Planning spreken onder anderen Masi Mohammadi (architect), Shirpa Narang Suri (stedenbouwkundige), Andre Dzikus (UN Habitat) en Pier Eringa (CEO Prorail).

Fiets en de economie

Wat zijn de economische opbrengsten van fietsen eigenlijk? Wat zijn bijvoorbeeld de economische effecten van het terugdringen van files? Sprekers zijn onder meer ondernemer en president van de ECF Manfred Neun, professor Bas Bloem en Julia Nebrija, president van Inclusive Mobility Network uit Manila.

 

Bekijk het volledige programma.

Nationaal Fietscongres

Wilt u uw kennis en ervaring van Velo-City verder brengen op nationaal niveau? Meld u dan aan voor het Nationaal Fietscongres op 20 en 21 september in Tilburg.

Tijdens Velo-city komen meerdere doelgroepen bijeen, waarvoor fiets een belangrijk thema is.