Cycling Lab wil fietsen in Groningen en Drenthe profileren
Onderzoek, onderwijs, marktpartijen en eindgebruikers rondom fietsen in Groningen en Drenthe komen samen in Cycling Lab. Het idee van dit samenwerkingsverband is om de kennis van al deze partijen te bundelen en op die manier als Cycling Innovators een substantiële bijdrage te leveren aan de profilering van deze provincies als onderscheidende fietsregio. Cycling Lab richt zich daarbij op het ontwikkelen van concepten waar innovatie, creativiteit en realisatie bij elkaar komen.
Dé fietsregio
Initiatiefnemers van Cycling Lab zijn Johan de Jong (Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen), Bas Eefting (V.ND..G) en Tim Verver (Sweco). Hun drijfveer is om een actieve bijdrage te leveren om van Groningen en Drenthe dé fietsregio van Nederland te maken, of eigenlijk van de wereld. De fiets wordt in deze provincies niet alleen gezien als vervoermiddel om van A naar B te komen, ook thema’s als healthy ageing, vrije tijd, mobiliteit, veiligheid en duurzaamheid spelen een rol.
‘Fietsbrug’ slaan
Om een structurele bijdrage te leveren aan een duurzame fietstoekomst willen de initiatiefnemers met Cycling Lab een nadrukkelijkere ‘fietsbrug’ slaan de diverse partijen in Drenthe en Groningen. Ze zijn al gestart: een van de eerste projecten waar het Cycling Lab aan heeft gewerkt is een innovatief concept voor de fietssnelweg Assen-Groningen, waar de verschillende disciplines van het lab, van veiligheid tot toerisme, samenkomen.
Meer informatie: www.cyclinglab.nl