Eigen beleid onder de loep

dinsdag 14 oktober 2014
timer 2 min
De fiets verwerft een steeds grotere rol in de samenleving. Meer mensen fietsen, recreatief maar ook voor woon-werk en bezoek binnenstad. Goed voor het milieu, de portemonnee en de gezondheid. Maar meer fietsen en fietsers brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Drukte op het fietspad, (eenzijdige) ongevallen en chaos in de openbare ruimte zijn veelbesproken onderwerpen waar gemeenten een oplossing voor zoeken.

De Fietsstad verkiezingen zijn een goed middel om het eigen gemeentelijk beleid en de uitvoering een keer serieus onder de loep te nemen.

 

Het thema van de verkiezingen van 2014 was Fietsen zonder hindernissen. De mogelijkheid om snel door te fietsen, fietssnelwegen, veilige oversteekplaatsen, ondertunneling en het verwijderen van fietspaaltjes zijn hier voorbeelden van. En Zwolle kwam in 2014 als winnaar uit de bus. Wat heeft de gemeente gedaan en waarom heeft deze gemeente gewonnen? Biedt het predicaat Fietsstad de gemeente kansen? En waarom zet de Fietserbond zo zwaar op deze verkiezingen in, wat is het belang? Op deze vragen wordt antwoord gegeven op het Nationaal Fietscongres, 20 november 2014/.

 

Voor 2016 kunnen gemeenten opnieuw een gooi doen naar deze felbegeerde titel. Welk onderwerp dan centraal staat wordt op het fietscongres onthuld door Hugo van der Steenhoven.

 

Het Nationaal Fietscongres wordt voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar zijn we te gast in de Fietsstad 2014, Zwolle. Vorig jaar was dit congres uitverkocht. Verzekerd zijn van deelname of meer weten over het programma? Kijk op www.nationaalfietscongres.nl