FietsParKeur 2.0 gelanceerd
Met de aanpassing van het zogenaamde Normstellend Document heeft FietsParKeur haar dienstverlening op deze ontwikkelingen aangepast én uitgebreid.
Overgangsfase van FietsParKeur 1.0 naar 2.0
Met de lancering van FietsParKeur 2.0, wordt een nieuwe, uitgebreidere systematiek geïntroduceerd om alle door fabrikanten aangeboden fietsparkeersystemen te keuren. Het Normstellend Document 2.0 legt hiervoor de inhoudelijke basis. “De veranderingen van de verschillende type fietsen hebben uiteindelijk geleid tot een 2.0 versie van het Normstellend Document”, zegt Wim van der Ham uitredend voorzitter van Stichting FietsParKeur. Met de lancering van FietsParKeur 2.0 wordt een nieuwe, uitgebreidere systematiek geïntroduceerd om alle door fabrikanten aangeboden fietsparkeersystemen te keuren. “Wij geven als FietsParKeur geen aanbevelingen, maar een overzicht waar de verschillende stallingen geschikt voor zijn. De verschillende functie-eisen worden weergegeven. Afnemers kunnen zo ook zien of een stalling tot zijn recht komt in de gebouwde omgeving.”
FietsParKeur: onafhankelijk en betrouwbaar
Stichting FietsParKeur verzorgt sinds 1999 de toetsing en certificatie van fietsparkeersystemen. Aan de hand van het Normstellend Document Fietsparkeersystemen vindt tweemaal per jaar de toetsing en certificering van de systemen plaats door een onafhankelijk College van Deskundigen. Het College bestaat uit vertegenwoordigers van de Fietsersbond, de sectie Fietsparkeervoorzieningen van de Vereniging Straatmeubilair (voorheen de vereniging van Fabrikanten van Fietsparkeervoorzieningen FIPAVO) en andere (onafhankelijke) bij het fietsparkeerbeleid betrokken organisaties. Zowel de eisen en wensen van de fietser (zoals veiligheid, begrijpelijkheid en gemak) als die van de inkoper of beheerder (zoals duurzaamheid en onderhoud) worden meegenomen.
Lees meer informatie op de vernieuwde website van FietsParKeur.