Velo-city 2017: fietsbeleid kantelen naar klimaatbeleid, economie en ruimtelijke ontwikkeling
Om dit kantelpunt te bereiken is het kennisprogramma opgebouwd rond bredere vragen als: “In wat voor steden willen we leven en hoe willen we dat onze kinderen opgroeien?” Ook zijn er specifieke invalshoeken zoals: “Hoe draagt de fiets bij aan menselijk geluk en welzijn?” Een greep uit het programma:
Fiets en Integraal beleid
Violeta Bulc (eurocommissaris), Marianne Borgen (burgemeester van Oslo) en Mark Frequin (Directeur-Generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu) zoomen vanuit het integrale thema in op de beleidsmatige- en bestuursaspecten van fiets.
Fietsen en Geluk
Leo Bormans (schrijver over geluk) en René ten Bos (Denker des Vaderlands) spreken over de nieuwste kennis van de filosofische kant van fietsen.
Fietsen en Klimaat
Ruud Koornstra (energiecommissaris), Thinley Namgyel (hoofd duurzaamheid Bhutan) en Marcel Beukeboom (klimaatgezant) gaan in op de klimatologische effecten van fietsen.
Fietsen en Economie
Bas Bloem en Maria Hopman (hoogleraren (Preventieve) Geneeskunde) en Manfred Neun (ondernemer en president van ECF) bespreken de economische aspecten van fietsen.
Fietshistorie
Kevin Krezik (hoogleraar Fiets) en Ruth Oldenziel (hoogleraar Geschiedenis) geven een lezing over de internationale en historische kant van fietsen.
Fiets en Ruimte
Masi Mohammadi (architect), Shirpa Narang Suri (stedenbouwkundige) en Andre Dzikus (UN Habitat) spreken over fietsen in relatie tot ruimtelijke ontwikkeling.
Sociale cohesie
Shannon Galpin (coach van fietsters in Afganistan), Marieke Dubbeldam (schrijfster en columnist) en Julia Nebreja (promootster van fietsen in Manilla) gaan dieper in op het thema fiets als facilitator van sociale inclusie, cohesie en emancipatie.
Klik hier voor meer informatie over het volledige programma.
Wilt u uw kennis en ervaring van Velo-City verder brengen op nationaal niveau? Meld u dan aan voor het Nationaal Fietscongres op 20 en 21 september in Tilburg