Nijmegen hamert op maximale kwaliteit fietsinfrastructuur
De gemeente Nijmegen stelt voor deze collegeperiode (2014 – 2018) 5 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in fiets. In de programmering voor 2016 is bijna 10 miljoen euro voor projecten begroot. Te Lintelo: “Het stadsbestuur wil een signaal afgeven richting burgers dat Nijmegen de fiets serieus neemt.”
Snelfietsroutes
Het fietsbeleid in Nijmegen is vooral gericht geweest op het maken van veel nieuwe fietsinfrastructuur. Kenmerkend hiervoor noemt Te Lintelo de snelfietsroutes. “De gemeente is bezig met het aanleggen van een netwerk van snelfietsroutes. Waar deze routes in veel gemeenten eindigen bij de stadsgrenzen, wil Nijmegen ze tot in het hart van de stad laten doorlopen. Hiermee kunnen fietsers snel en comfortabel bij hun eindbestemming komen.”
Ook zijn verschillende fietstunnels en een fietsbrug aangelegd in de gemeente. “Kostbare voorzieningen, maar erg gewenst vanuit fiets- en autodoorstroming”, zegt Te Lintelo daarover. " Met de vaststelling van het gemeentelijk Fietsstimuleringsplan vorig jaar is het betrekken van de fietscommunity in Nijmegen een nadrukkelijk beleidsdoel. Fietsers in Nijmegen kunnen daarmee direct invloed uitoefenen op fietsprojecten met prioriteit.”
Verder lezen?
Hieronder kunt u het volledige artikel gratis downloaden in PDF. Dit artikel is verschenen in de maart-editie van Verkeer in Beeld. Het magazine is beschikbaar voor leden in de online bibliotheek . Wilt u het volledige magazine lezen, maar bent u nog geen lid? Klik dan hier om lid te worden.