Twee awards voor het Nederlandse Hyperloopconcept

vrijdag 30 juli 2021

Twintig studententeams van over de hele wereld streden tegen elkaar om de beste en meest schaalbare hyperloop te laten zien.Het Delftse Hyperloopteam kwamen terug met twee prijzen.

Dat zijn de prijs voor het beste mechanische systeem, de Mechanical Award, én de Scalability Award voor hun schaalbaarheidsonderzoeken en ontwerpen voor hyperloop-infrastructuur in Amsterdam.

Het hyperloopconcept is een transportmethode die acht  jaar geleden in het leven is geroepen door ‘Tesla’-ondernemer Elon Musk. Het betreft een magneetzweeftrein die zich zonder wrijving met de omgeving voortbeweegt in een vacuümbuis en zo snelheden kan behalen tot wel 1000 km/uur. Het Delft Hyperloopteam verwacht dat de eerste hyperlooplink in 2050.

Pod
Dit jaar heeft het Delftse team twee innovaties toegepast in het concept: de energie voor de voortstuwing komt nu van het stroomnet in plaats van uit batterijen. En er is een symmetrische pod ontwikkeld die zowel naar voren als naar achteren kan rijden, wat de schaalbaarheid een stap dichterbij brengt.

Hyperloopbaan
et een eigen hyperloopbaan van 30 meter en het vernieuwde voertuig is Delft Hyperloop naar Valencia afgereisd om mee te doen aan de Hyperloop Week 2021. Hier streed de ploeg voor vijf  van de zes prijzen die er te halen vielen. Vier prijzen waren gefocust op het prototype zelf: de Propulsion, Mechanical, Electrical en Complete pod-awards. Daarnaast was er ook een prijs opschaling en implementatie, de Scalability-award.

hyperloop