Asfalt van gerecycled slooppuin in Enschede
De onder- en tussenlaag van het duurzame alternatief bestaat voor 90 procent uit gerecycled slooppuin, aldus het bedrijf. Het kan volledig koud worden geproduceerd en verwerkt, het hele jaar door.
2 huishoudens en 231 bomen
Met het duurzame alternatief op de Nieuwe Beekweg zou zeker 2675 m3 gas worden bespaard, ‘een hoeveelheid gelijk aan het jaarlijkse gasverbruik van twee huishoudens’. Verder stelt het bedrijf dat hiermee ook 4630 kg CO2-uitstoot wordt bespaard: ‘hier moeten maar liefst 231 bomen een jaar lang voor groeien’.
Met het project Ecofalt doen de gemeente Enschede en Abbink Boekelo Wegenbouw mee aan de Twentse Duurzaamheidsprijs 2015. Gemeenten, bedrijven en particulieren worden hierbij uitgedaagd om hun duurzame project in te dienen. De prijs kan worden ingezet voor een duurzame activiteit of voor doorontwikkeling.
Plastic road
Ecofalt is niet het enige duurzame alternatief. Eerder dit jaar kwam bouwconcern VolkerWessels met het plan om duurzame wegen van gerecycled plastic te maken. Wegenbouwer KWS Infra heeft het concept hiervoor ontwikkeld: PlasticRoad. Lees hier meer over dit concept.
Meer informatie over Ecofalt en bron: Abbink Boekelo Wegenbouw

Asfalt van gerecyled slooppuin als duurzaam alternatief voor het reguliere asfalt.