Aalst schaft cash parkeren af
Door muntgeld af te schaffen wil de gemeente voorkomen dat de parkeerautomaten worden leeggeroofd. Daarnaast ziet de gemeente nog een voordeel bij het betalen via sms of app: de bezoeker hoeft het einduur niet vooraf te bepalen?en beëindigt zijn parkeersessie bij vertrek. De automobilist rekent gewoon af via zijn smartphone als hij zijn parkeerplaats?verlaat. Het vervangen van de parkeerautomaten is één van de concrete maatregelen in het kader van het?nieuw parkeerbeleid van de stad, één van de tien speerpunten van het mobiliteitsplan Aalst Ontknoopt.
De gemeente Aalst realiseert zich dat bewoners willen vlak voor hun deur willen staan, bezoekers parkeren het liefst zo dicht mogelijk bij het stadshart en wie in Aalst werkt en met de auto komt, wil die ook graag zo vlot mogelijk kwijt. Al deze parkeerbehoeften opvangen is niet altijd evident.?Daarom is het uitgangspunt van het nieuwe parkeerbeleid om de juiste auto op de juiste plek te krijgen.
Stadscentrum
In het stadscentrum heeft de gemeente Aalst te maken met een zeer grote parkeerdruk. Daarom is op de meeste plaatsten een maximum toegelaten parkeerduur van twee uur.?De gemeente heeft gekozen voor betalend parkeren met een beperkte tijdsduur om te zorgen voor veel rotatie, zodat de parkeerplaatsen zo veel mogelijk worden gebruikt.
Ondanks de investering in nieuwe parkeerautomaten stijgen de tarieven niet. Ook het gratis kwartiertje blijft behouden, alleen moeten automobilisten voortaan niet meer de speciale?schijf gebruiken. Ze kunnen het voortaan gewoon via de nieuwe automaten regelen en hebben dan recht op één gratis kwartier per nummerplaat in de voormiddag en namiddag.
In het nieuwe parkeerbeleid zijn ook de zones voor betaald parkeren licht aangepast. Zo geldt in sommige gebieden verder van het centrum een maximum parkeerduur van drie uur en kan in andere gebieden met de blauwe schijf geparkeerd worden.
Dit artikel komt uit PARKEER24 05/2017. Door: Peter Bekkering.