Drie ton voor terrein om gratis te parkeren

donderdag 10 april 2014
timer 2 min
Het College van Bestuur van de TU/e wil het MMS-terrein aan de Celebeslaan in Eindhoven geschikt maken voor parkeren, zodat medewerkers vlakbij de campus gratis kunnen parkeren. Dit gaat drie ton kosten. Vanaf januari 2015 moeten medewerkers namelijk dagelijks twee euro betalen voor het parkeren op de campus. De U-raad drong via een 'ongevraagd advies' aan om verschillende zaken eerst goed uit te zoeken.

Terrein parkeerklaar gemaakt

Het MMS-terrein wordt dit jaar nog geschikt gemaakt voor parkeren. Dat wil zeggen dat het wordt verhard en dat er een slagboom, verlichting, cameratoezicht en een fietsenstalling komen. Deze maatregelen moeten een kleine tweehonderd extra parkeerplaatsen opleveren op zo’n tien minuten lopen van de campus. Alleen TU/e-ers mogen er (gratis) parkeren.

Het gaat zo’n drie ton kosten om het terrein ‘parkeerrijp’ te maken. Het terrein is in bezit van de universiteit en wordt tot in elk geval begin januari 2019 niet verkocht. Met de gemeente wordt nog gekeken naar de veiligheid van de route van het terrein naar de campus. Het eerdere plan om parkeergarages te realiseren, is van tafel.


Mobiliteitsbeleid bekijken

De UR waardeert het dat er naar alternatieven is gekeken, maar adviseert tegelijk met klem om nog naar verschillende zaken rondom het mobiliteitsbeleid te kijken. Zo wordt een beroep op het CvB gedaan om goed te definiëren welke motorvoertuigen nu precies moeten gaan betalen voor het parkeren. Ook vraagt men om goed te kijken of er op bepaalde dagen gratis kan worden geparkeerd en te rapporteren over stimuleringsmaatregelen om de alternatieven voor de auto aantrekkelijker te maken.


Betaald parkeren

De maatregel, waarbij TU/e-medewerkers twee euro per dag gaan betalen voor het parkeren, moet in januari 2015 ingaan. Uitgezonderd hiervan zijn degenen die van een invalidenparkeerplaats gebruikmaken. Iedere TU/e-medewerker krijgt in principe twaalf gratis parkeerdagen.

 

Bron: Cursor TU/e

Het MMS-terrein aan de Celesbeslaan. Foto: Bart van Overbeeke