Fastned opent eerste snellaadstation bij REWE-supermarkt

woensdag 16 december 2020

Fastned heeft de eerste van een geplande reeks snellaadstations geplaatst bij Duitse REWE-supermarkten. Zo kunnen rijders van een elektrische auto hun voertuig opladen terwijl ze boodschappen doen bij de keten. De laadinfrastructuur in Duitsland is nog beperkt, daar moet dit initiatief deels verandering in brengen.

Het aantal elektrische auto's groeit ook in Duitsland. Dit was in 2018 nog 1 procent van alle nieuw verkochte auto's, in de eerste helft van 2020 was dit al 4 procent en stijgende. 

De snelladers zijn 24 uur per dag beschikbaar en hebben een oplaadcapaciteit van 50Kw. De laders kunnen daarmee ongeveer 20 keer zo snel opladen als de thuislader. De snelladers vullen de bestaande infrastructuur van Fastned in Duitsland aan; Fastned heeft al 18 grotere snellaadstations bij onze oosterburen. Elektrische rijders kunnen op verschillende manieren voor hun laadsessies betalen, waaronder met creditcards, pinpassen en laadpassen, onder andere via de Fastned App.

Stefan Haja, development manager REWE Regio Mitte: "We zijn erg blij om samen te werken met Fastned om een hoogwaardige laaddienst te bieden op onze openbare parkeerplaatsen. Dit is erg handig voor onze klanten en past perfect bij onze duurzaamheidsambities." 

Michiel Langezaal, CEO Fastned: "Ik ben heel blij dat we nu ons eerste laadstation hebben geopend als onderdeel van onze samenwerking met REWE. Het is een geweldige aanvullende service voor REWE waarbij EV rijders boodschappen en opladen kunnen combineren. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer snellaadstations bij REWE winkels te openen en zo de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen." 


Fastned exploiteert momenteel 18 grote snellaadstations in Duitsland en bouwt haar stations met zo min mogelijk impact op het milieu. De stations leveren allemaal 100% groene stroom, deels opgewekt met de eigen zonnedaken. Net zoals bij de andere stations, zijn de pilaren  van het station gemaakt van larikshout uit Europa en zijn ze gecertificeerd volgens de Forest Stewardship Council certificering (FSC); een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.