Brabantse Energiecorridor: duurzame verbreding A58

dinsdag 6 februari 2018
timer 1 min
In het project InnovA58 verbreed Rijkswaterstaat delen van de A58 en zoekt mogelijkheden om de weg energieneutraal te maken. Daartoe moet 'de Brabante Energiecorridor' bijdragen.

Op 1 februari ondertekenden Rijkswaterstaat, Hart van Brabant, Metropoolregio Eindhoven, gemeente Breda en netbeheerder Enexis een intentieverklaring, om dit lint door het landschap te ontwikkelen waarlangs energie wordt opgewekt via wind, zon en warmte. 

Haalbaarheidsstudie

Een projectgroep van vertegenwoordigers doet nu een haalbaarheidsstudie, om inzicht te krijgen in de potenties en kansrijke locaties rond de A58 voor energiewinning, transport en opslag van duurzame energie en warmte.  De eerste resultaten worden begin maart verwacht en vervolgens wordt een verder plan van aanpak opgesteld.

CO2-negatieve N211

Met het project geven de partijen invulling aan verschillende klimaatdoelstellingen. De trend om dit toe te passen bij wegenprojecten, speelt in meerdere provincies. Zo werd in november 2017 de CO2-negatieve N211 opgeleverd in de provincie Zuid-Holland, een innovatief project dat volgens projectleider Mirna Milosevic als voorbeeld moest dienen om de carbon footprint naar beneden bij te stellen.


Lees ook:21 innovaties maken N211 CO2-negatief