Dronevlucht naar Denemarken

dinsdag 18 januari 2022

Ergens dit jaar gaat het gebeuren; een dronevlucht tussen het Friese Oranjewoud en het Deense Kopenhagen. Een flinke uitdaging voor Antea Group, initiatiefnemer van Expedition New Horizons. Met de 750 kilometer lange dronevlucht wil het bedrijf laten zien waartoe drones in de nabije toekomst in staat zijn.

Obstakels

De dronevlucht is een grote organisatorische uitdaging. Omdat de drone door drie nationale luchtruimen gaat vliegen, moet per land aan verschillende wet- en regelgeving worden voldaan. Naast wetten en regels zijn er ook fysieke obstakels waar rekening mee gehouden moet worden. Een drone vliegt in het zogeheten ‘lage luchtruim’, daarin moet ook rekening gehouden worden met snelwegen, hoogspanningskabels, natuurgebieden en snelwegen.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Met de dronevlucht wil Antea Group laten zien dat met behulp van dronetechniek ook duurzaamheidsdoelstellingen behaald kunnen worden. Tijdens de expeditie worden een aantal locaties aangedaan die laten zien op welke wijze Antea Group een bijdrage levert aan de zogeheten Sustainable Development Goals. Het is niet voor niets dat Kopenhagen als eindbestemming is uitgekozen. De Deense hoofdstad mag zich namelijk de duurzaamste stad van Europa noemen. 

Als Expedition New Horizons slaagt, mogen we spreken van de langste dronevlucht van Europa. 

 

Klik hier voor een artikel over Antea Group uit Trends 2022