Gunning Zaanstreek-Waterland komende tien jaar bekend

dinsdag 6 maart 2018
timer 1 min
De Combinatie KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard / Van Hattum en Blankevoort verzorgen de komende tien jaar het gebiedsonderhoud van Zaanstreek-Waterland. De provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract hiertoe definitief aan de onderdelen van Koninklijke VolkerWessels gegund.

Dit onderhoud gaat onder meer over weginfrastructuur, civieltechnische en beweegbare kunstwerken, groenzones en technische installaties, zoals verkeersmanagementsystemen. Onder het contract vallen ook gladheidsbestrijding en incidentmanagement. Tijdens de contractduur draagt de combinatie de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid van het gebied.

Tweede gebiedscontract

Voor de Combinatie is dit de tweede gunning voor een meerjaren-gebiedscontract. In mei 2017 kreeg de Combinatie al het gebiedscontract Gooi en Vechtstreek voor tien jaar gegund De regio Zaanstreek-Waterland wordt als één gebied in de markt te zetten, omdat onderhoud en beheer dan effectiever, efficiënter en goedkoper uitgevoerd kan worden.

Samenwerking

De combinatie KWS / Van Hattum en Blankevoort bundelt haar krachten door binnen het gebiedscontract nauw samen te werken met andere VolkerWessels ondernemingen Gebr. Van Kessel, VolkerInfra, VolkerRail, Volker Safe Guard, Vialis en Wilchem.