Wat brengt de toekomst voor de fiets?
De dag wordt namelijk gevuld met interessante workshops, netwerkgelegenheden en sessies. Onder meer mobiliteitsprofessionals, beleidsmakers, stadsontwikkelaars, (verkeers-)planologen en onderzoekers komen bijeen om inzichten te delen, te spreken en na te denken over de toekomst van de fiets.
Programma
De bijeenkomst wordt geopend door dagvoorzitter Saskia Kluit (directeur Fietstersbond), waarna mobiliteitsfilosoof Kris Peeters een sessie verzorgd over de toekomst van mobiliteit. Tijdens verschillende parallelrondes worden verschillende sessies verzorgd door onder meer participatie-expert Wytske de Pater- Postma, Rico Andriesse (adviseur verkeer en ruimte bij Goudappel Coffeng), Herbert Tiemens (senior beleidsmedewerker Fietsverkeer bij de provincie Utrecht) én Jonneke Reichert (programmacoördinator Verkeersgezondheid bij de Fietsersbond). Om 16.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.
Fietsstadverkiezing
Voor vijf steden is het op gebied van fiets een onzekere, maar spannende toekomst weggelegd. Want één van deze steden maakt kans op de titel Fietsstad 2018. Welke stad zichzelf Fietsstad 2018 mag noemen, wordt tijdens de bijeenkomst bekendgemaakt door staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.
En wat doet die gewonnen titel dan vervolgens met de stad? Senior beleidsadviseur Syb Tjepkema van gemeente Zwolle (de stad won de titel in 2014) vertelt hier alles over tijdens de sessie Heritage van de Fietsstad.
Fietsstad 2040
Hoe moet de Fietsstadverkiezing in 2040 er volgens u uitzien? Programmacoördinator Routeplanner en Fietsstad Jaap Kamminga (Fietsersbond) en Eddy Klynen (coördinator van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde) discussiëren graag samen met de deelnemers over toekomst van de Fietsstadverkiezing.
Meer weten? Klik hier.