500 leaserijders RHDHV rijden over vier jaar 100% elektrisch

donderdag 7 september 2017
timer 2 min
Royal HaskoningDHV verduurzaamt haar leasevloot van 500 hybride of 'fossiele' auto's naar 100 procent elektrische voertuigen. Met deze maatregel verlagen de medewerkers 13 procent van de CO2-uitstoot van het bedrijf in Nederland. Over vier jaar moet de leasevloot volledig elektrisch zijn.

RHDHV-CEO Erik Oostwegel: “Onlangs maakte de Britse en Franse regering de maatregel bekend dat er vanaf 2040 geen diesel- of benzineauto's meer mogen worden verkocht om zo klimaatverandering en luchtvervuiling te bestrijden. Noorwegen wil dat in 2025 al doen. De trend is helder. Wij adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze overstap voegen we ook zelf de daad bij het woord.”

 

Pilot

Het besluit om over te stappen volgt op een pilot met 26 medewerkers die hun hybride of fossiel aangedreven leaseauto eind 2016 omruilden voor een volledig elektrische auto. Peter Morsink, Leading Professional Smart Mobility bij Royal HaskoningDHV en een van de deelnemers aan de pilot: “Ik heb meegedaan omdat klimaatverandering ons allen aangaat en ik hierdoor mijn CO2-uitstoot kan verminderen. Door de pilot zijn wij ons allemaal bewuster van ons rijgedrag, we plannen onze ritten beter en ons duurzaamheidsbewustzijn is verder toegenomen. Daarnaast kan ik nu vanuit de praktijk mijn klanten nog beter adviseren als het gaat om duurzame mobiliteit.”

 

Mobiliteitsbudget

Medewerkers van Royal HaskoningDHV die jaarlijks meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken, hebben voortaan de keuze uit een elektrische auto  of een mobiliteitsbudget. Erik Oostwegel: “We hebben van onze pilot geleerd dat elektrisch rijden een geweldige ervaring is, maar ook dat het voor iedereen even wennen is. Er komen steeds meer faciliteiten voor het laden van auto’s. Bovendien wordt de actieradius van elektrische auto’s groter. Daarmee wordt 100% elektrisch rijden steeds gemakkelijker.”

 

Videoconferencing

Duurzame mobiliteit betekent voor Royal HaskoningDHV naast elektrische leaseauto's ook dat elk kantoor elektrische leenfietsen heeft, er gekeken wordt naar 100% elektrische huurauto's en het voorkomen van reizen door videoconferencing en het vestigingsbeleid van kantoren dicht bij stations.