Gemeente Breda benoemt stukje centrum tot "shared space"

vrijdag 20 oktober 2017
timer 2 min
Het drukbezochte gebied rondom café Dok19 in Breda is benoemd tot 'shared space'-gebied door de gemeente Breda. Dat houdt in dat fietsers rekening moeten houden met wandelaars en café bezoekers en andersom.

Dat schrijft Breda Vandaag. Café Dok19, gelegen aan de haven van Breda, wordt soms zo druk bezocht, dat bezoekers van het café de weg blokkeren voor passerende fietsers. Eigenaar van het café, Roger Omers, vond dat het fietsersgebied veranderd moest worden in een voetgangersgebied en startte een petitie, die meer dan 1500 keer werd ondertekend.

 

De gemeente wees deze petitie echter af: het gebied is voor iedereen, dus men moet meer rekening met elkaar houden. Het gebied is benoemd tot ‘shared space’. Volgens de gemeente is dat de beste oplossing voor alle betrokken partijen. Binnenkort wordt er een campagne gelanceerd waarmee mensen erop worden geattendeerd dat het gebied rondom Dok19 nu een shared space-gebied betreft.


Uiteindelijk wordt het gebied rondom het café dus geen voetgangersgebied, zoals café-eigenaar Omers het wel graag had gezien. Toch laat hij weten tevreden te zijn met de oplossing. Op deze manier kunnen verkeersdeelnemers en het terraspubliek goed samengaan.