Gemeenteambtenaar kan TolktelefoonApp kosteloos gebruiken

dinsdag 13 juni 2017
timer 1 min
Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) heeft op 13 juni de TolktelefoonApp gelanceerd, die speciaal is ontwikkeld voor alle gemeenten in Nederland. Met deze app kan snel en eenvoudig een tolk worden ingeschakeld voor anderstaligen, waardoor communicatie tussen ambtenaar en anderstalige gemakkelijker verloopt. De app is kosteloos beschikbaar voor alle ambtenaren, en te gebruiken met een smartphone.

Gemeenten zijn zich er steeds meer van bewust dat de inzet van een professionele tolk cruciaal is om mensen elkaar te laten begrijpen. Daarop ontwikkelen zij beleid. Er kan namelijk tot wel vijftig procent aan informatie verloren gaan indien een anderstalige, bijvoorbeeld een vriend of buurvrouw, tolkt”, aldus Esther Boel, Branche Manager Overheid bij TVcN. “Met de TolkentelefoonApp heeft iedereen, van wijkteam tot bijzondere opsporingsambtenaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week binnen een minuut de juiste tolk in de gewenste taal aan de lijn.”

 

De TolkentelefoonApp is kosteloos te downloaden en eenvoudig beschikbaar voor alle gemeenteambtenaren in Nederland. De kosten voor de inzet van een tolk blijven gelijk aan huidige tarifering. De app is beschikbaar voor smartphone en tablet met simkaart en beschikbaar voor Android, iOS en Windows. 

De TolktelefoonApp is kosteloos te downloaden.