Giethoorn Express blijkt schot in de roos

vrijdag 8 juni 2018
timer 2 min
De Giethoorn Express, bedoeld om de enorme toestroom van Aziatische toeristen te bedienen, is een groot succes. De nieuwe busverbinding tussen Steenwijk en Giethoorn, lijn 270 in de dienstregeling, werd donderdag feestelijk geopend.

De nieuwe buslijn rijdt sinds 29 april en ruim een maand na de eerste rit, staat de teller van het aantal reizigers al op ruim 8.500, meldt RTV Oost. Door de alsmaar toenemende toeristenstroom vanuit Azie voldeed de oude lijn 70 niet langer. In 2015 maakten in totaal 90.000 mensen gebruik van buslijn 70, in 2017 waren dat er al bijna 160.000, met name toeristen, aldus RTV Oost. Voor de provincie Overijssel als concessieverlener reden om een nieuwe lijn in het leven te roepen en deze toeristen op plaats van bestemming te krijgen. 

Vertragingen

Vervoerder OV Regio IJsselmond verwacht met de Giethoorn Express ook vertragingen op de reguliere buslijn 70 Steenwijk – Giethoorn – Zwartsluis te voorkomen. Vertragingen werken dan weer door op ritten van andere lijnen en dat is ongewenst, aldus de provincie OverijsselBuslijn 270 rijdt tussen van 29 april tot en met 27 oktober van station Steenwijk via Giethoorn naar de Blauwe Handbrug en doet dat 7 dagen per week twee keer per uur van 10 uur 's morgens tot 18 uur 's avonds. Op zaterdag en zondag biedt OV Regio IJsselmond ook enkele avondritten.