Google-adviseur voorziet toekomst zelfrijdende deelauto

woensdag 28 december 2016
timer 2 min
De ontwikkelingen op de markt van zelfrijdende auto's gaan hard. Zo hard zelfs dat Brad Templeton, die onder meer betrokken was bij de ontwikkeling van de GoogleCar, voorziet dat niemand in de toekomst de auto zelf meer bezit en bestuurt.

In een interview met NRC Handelsblad, vertelt de technologisch ondernemer dat Mercedes, Volkswagen, Volvo en Tesla al heel ver zijn met gedeeltelijk zelfrijdende auto’s, maar dat Google toch wel vooroploopt met zelfrijdende technologie.

Wetgeving

De wetgeving staat de volledig zelfrijdende auto echter nog in de weg, vervolgt Templeton. Auto’s moeten een bestuurder hebben voordat ze de weg op gaan en bovendien aan strenge eisen voldoen. Zo heeft de Google Car geen zijspiegels om de auto veiliger te maken, maar omdat dat vanuit de wetgeving noodzakelijk is.

Deelauto’s

Verder voorziet hij dat mensen over een aantal jaar geen eigen auto’s of fietsen meer hebben, maar het voertuig huren per minuut. Daardoor worden deelauto’s en -fietsen dus populair. De Amerikaan voegt toe dat die auto dan wel zelf kan komen voorrijden. “Dan kun je ’s morgens met de fiets naar je werk en als het ’s middags regent, ga je met de auto weer naar huis.”

Lees hier het volledige interview.