Nederlands autonoom voertuig debuteert in Singapore

woensdag 21 juni 2017
timer 2 min
Het Nederlandse techbedrijf 2getthere heeft een Group Rapid Transit (GRT)-voertuig ontwikkeld, die in staat is om autonoom passagiers te vervoeren, een chauffeur is dus niet nodig. Een prototype van dit voertuig is inmiddels naar Singapore vertrokken, om daar te worden ingezet bij demonstraties op meerdere locaties.

Met een lengte van 6 meter, een breedte van 2,1 meter en hoogte van 2,8 meter passen er in totaal 24 passagiers in het voertuig. Het voertuig is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen: zo laden de baterijen in 10 minuten tijd op van 30 procent naar 80 procent.

Meerdere locaties

Dat het prototype naar Singapore is vertrokken, is gebeurd in opdracht van 2getthere Asia. Dat is een joint-venture tussen 2getthere en de Singaporese openbaarvervoermaatschappij SMRT. Het voertuig wordt ingezet op onder meer het Kim Chuan Depot (KCD) en Nanyang Technical University.

Ook naar Dubai

Het is de bedoeling dat de nieuwe GRT in de toekomst wordt ingezet in Dubai, waar 2getthere een groot contract binnensleepte om autonoom openbaar vervoer naar Bluewaters Island te verzorgen.

 

                Lees ook: Hoe autonoom transport Dubai verovert

Primeur in Nederland

Ook gaat 2getthere autonoom vervoer in eigen land verzorgen. De parkshuttle in Capelle aan den IJssel wordt het eerste volledig autonome systeem op de openbare weg. Gemeente Capelle aan den IJssel en 2getthere verlengden eerder dit jaar hun samenwerking.

het autonome voertuig van 2getthere: ready to take off