Pilot zelfrijdend busje na korte onderbreking hervat

donderdag 22 september 2016
timer 2 min
Het eerste zelfrijdende busje van Nederland is weer terug op de openbare weg. Dit meldt de NOS. Eerder deze week werd het busje nog van de weg gehaald omdat fietsers veel hinder ondervonden van het voertuig.

Waar het busje aan de zijkant van het fietspad had moeten rijden, reed deze midden op het fietspad. Hierdoor moesten fietsers de berm in om het voertuig te kunnen ontwijken. Projectleider bij Gemeente Ooststellingwerf, Arjan Janssens, zegt dat het busje niet heeft geleid tot gevaarlijke situaties.
 

Oplossing

Er is gekeken naar een oplossing voor het probleem, schrijft de NOS. Langs de route zullen speciale gastheren en –vrouwen staan om de fietsers uit te leggen hoe ze moeten omgaan met het busje. Daarnaast worden er op het traject informatieborden geplaats. Begin volgende week zal het voertuig weer de weg op gaan.


Maandag 13 september is er in het Friese Appelscha een proef gestart met het busje zonder chauffeur.Op een traject van 2,5 kilometer zou het busje, met plek voor zes personen, gaan rijden op het fietspad. Oorspronkelijk moest de testperiode zes weken duren, maar daar kwam eerder deze week al tijdelijk een eind aan toen het voertuig van de weg werd gehaald.

Bron:
NOS: Zelfrijdend busje in Appelscha toch weer de weg op
NOS: Eerste bus zonder chauffeur al na een week van de weg gehaald

 

Na eerder deze week van de weg te zijn gehaald, gaat het busje zonder chauffeur binnenkort weer rijden