STORM Eindhoven met elektrische motoren op 80-daagse wereldreis

dinsdag 9 augustus 2016
timer 2 min
STORM Eindhoven, een team van 23 studenten van de TU Eindhoven, gaat een 80-daagse wereldreis maken op hun zelfgebouwde elektrische motoren. Het team vertrekt op zondag 14 augustus voor deze STORM World Tour.

Met de STORM World Tour wil het team de wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is, zo meldt de TU Eindhoven. De studenten hebben de 80-daagse wereldreis gedurende twee jaar voorbereid: de reis start in Eindhoven en gaat over het noordelijk halfrond, van Europa, via Centraal-Azië en Noord-Amerika weer terug naar Eindhoven. Hier moet het team op 2 november weer arriveren. In totaal legt STORM Eindhoven 26.000 kilometer af. 

 

Stil, efficiënt en met voldoende actieradius

De twee zelfgebouwde elektrische motoren waarop het team zal rijden, zijn volgens de studenten het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren kunnen een snelheid behalen van maximaal 160 km/u en kunnen een afstand van 380 kilometer afleggen zonder opgeladen te hoeven worden. 


Hiervoor hebben de studenten een batterijpakket ontworpen.  De batterijen van de motoren worden iedere dag opgeladen: via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Met elkaar vormen ze het 'STORM Grid'. 


Potentie van elektrische mobiliteit

Tijdens de reis neemt het studententeam deel aan allerlei lokale evenementen, waarmee het hoopt de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit. 

 

De 'kick-off' van de STORM World Tour is zondag 14 augustus. Het team is vervolgens de hele reis live te volgen via een dashboard op de website van het team en via social media (#storm80days). 

 

Bron: TU Eindhoven

Foto: STORM Eindhoven