Toeristen Ameland maken kennis met elektrische auto

woensdag 1 november 2017
timer 2 min
Ameland wil binnen enkele jaren haar eigen energie volledig opwekken en daarin voorop lopen op andere Waddeneilanden. In samenwerking met Hyundai Nederland zijn nu twee elektrische en twee hybride auto's gratis beschikbaar gesteld voor gasten van vakantieparken Roosdunen in Ballum en Vaarwater in Buren. “Deze parken zijn groot en populair, er komen veel jonge gezinnen, waarvoor onze auto geschikt is”, vertelt Mike Belinfante van Hyundai Nederland.

Burgemeester Albert de Hoop van Ameland is voorzitter van het klimaatproject van alle Waddeneilanden, inclusief de Deense en Duitse Waddeneilanden. Vanuit dit project zijn ambitieuze klimaatdoelstellingen geformuleerd. “Met dit project willen we toeristen van Ameland op een leuke manier kennis laten maken met de elektrische auto”, legt Belinfante uit.

Hoe werkt het?

“Toeristen die op één van de parken een verblijf boeken, kunnen bij boeking gratis aangeven of zij gebruik willen maken van de elektrische of hybride auto”, vervolgt Belinfante. De auto’s zijn per dagdeel beschikbaar van 9 uur tot 12 uur, van 12 uur tot 3 uur ’s middags en van 3 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds. Op de parken zijn ook laadmogelijkheden gecreëerd.

Uitbreiding

Het project met de elektrische deelauto’s op Ameland duurt een jaar. “Wanneer dit tot wederzijdse tevredenheid is verlopen, verlengen we dit met nog eens een jaar”, aldus Belinfante. “Wij willen dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met elektrische en hybride auto’s. Als dit project succes heeft, is er zeker mogelijkheid tot uitbreiding.”