Tool MobilityLabel gelanceerd

vrijdag 3 juni 2016
timer 1 min
De nieuwe dienst MobilityLabel is gelanceerd. Deze tool berekent voor werkgevers wat vanuit oogpunt van mobiliteit de beste nieuwe vestigingsplaats voor een organisatie is. Door deze bedrijfslocatie slim te kiezen moet de dienst reistijd (woon-werkverkeer medewerkers), kosten en CO2-uitstoot besparen.

Het MobilityLabel locatie-advies bestaat uit een heatmap van Nederland die per vierkante kilometer aangeeft hoe gunstig die locatie is vanuit mobiliteitsperspectief: Als een soort hoogtekaart zie je direct hoeveel er te besparen valt bij een verhuizing. Van de meest aantrekkelijke vestigingslocaties worden kaarten, CO2-analyses en individuele reistijdoverzichten verstrekt.

 

Maatstaf milieuvriendelijkheid

Zoals een energielabel een maatstaf is om te zien hoe zuinig of milieuvriendelijk een kantoorpand is, zo is MobilityLabel een maatstaf voor de milieuvriendelijkheid van een kantoorlocatie. Voor veel organisaties heeft de kantoorlocatie immers een veel grotere impact op de CO2-uitstoot dan het kantoorpand zelf. 

 

Roudle

MobilityLabel is bedacht en gemaakt door Christiaan Rasch en Thijs Brentjens, de makers van de afspraak-locatie-prikker Roudle.com. Eerder wonnen zij hiermee de Smart Mobility Challenge.

 

Ga voor meer informatie naar: www.mobilitylabel.nl

Een voorbeeld-heatmap die de meest duurzame locatie van een organisatie weergeeft: hoe groener, des te gunstiger de potentiële vestigingslocatie