Vacature: Rayoninspecteur - provincie Overijssel

maandag 7 mei 2018
timer 5 min
De provincie Overijssel is op zoek naar een Rayoninspecteur voor 36 uur per week | Salland.

Jij bent nieuwsgierig naar de toekomst, samenwerkingsgericht en je hebt iets met wegen en verkeer? Dan hebben wij misschien wel jouw nieuwe baan gevonden! Als dynamische rayoninspecteur zorg jij er voor dat weggebruikers vlot en veilig over de provinciale wegen kunnen rijden. Je bent namens de provincie onze oren en ogen op de weg en levert input voor projecten, vergunningen en beleid. Daarnaast volg je natuurlijk alle laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied en vertaal je die kennis moeiteloos door naar je werk en onze organisatie. Het hebben van ervaring in dit werkveld is mooi meegenomen maar we vinden het niet noodzakelijk om te kunnen solliciteren. Veel belangrijker is dat je leergierig en wendbaar bent, de leerschool bieden wij!

Wat ga je doen

Samen met de rayonploeg regel je alles rondom de dagelijkse beheer- en onderhoudstaken op de provinciale wegen in Salland. Je voelt je verantwoordelijk voor de veiligheid en doorstroming op de provinciale weg en vanuit die betrokkenheid voer je inspecties uit op de wegen en houd je toezicht. Daarnaast ben je op basis van een bindingsrooster buiten reguliere werktijden inzetbaar bij het afhandelen van incidenten en gladheidbestrijding. Je hebt nauw contact met je collega’s op het rayon en met collega’s van andere teams waar je mee samenwerkt om tot goede oplossingen te komen. Omdat wij jou als rayoninspecteur van de toekomst zien vinden we het belangrijk dat het werken met de huidige digitale middelen en software pakketten voor jou als tweede natuur aanvoelen. Je bent goed in het verwerken van gegevens en in staat om van hieruit mee te denken en het werk steeds efficiënter in te richten. Je werk zal in de toekomst meer binnen dan buiten plaatsvinden.


Elke dag is anders en ook de nabije toekomst brengt grote veranderingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan alle mogelijkheden die big data gaat bieden en de zelfrijdende auto. Wij verwachten van jou dat je in deze ontwikkelingen een grote mate van wendbaarheid laat zien, zowel in denken als doen.

Wat breng jij mee?

Ga jij voor verkeer en vervoer en breng jij de toekomst mee? Dan zijn we op zoek naar jou!


Je hebt minimaal een technische opleiding op mbo-4 niveau. Relevante ervaring is mooi maar niet noodzakelijk. Daarnaast ben je nieuwsgierig, proactief, wendbaar, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en géén 9-tot-5 mentaliteit. Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar je bent ook een teamspeler met oog voor gezamenlijk resultaat. Vanwege de periodieke bindingsdienst is het een voorwaarde dat je in of nabij Salland woont.

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal 2.001,19 en maximaal 2.858,85 (schaal 7) bij een 36-urige werkweek (de vacature is voor 36 uur). Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.


De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collegas werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.


Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je gaat aan de slag bij de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie. Samen met je collega’s draag je bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Dit betekent de verantwoordelijkheid voor het bouwen en beheren van de provinciale wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid WK verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden.


Jij levert een bijdrage aan een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten door de uitvoering van infrastructurele voorzieningen en het benodigde onderhoud (via uitbesteding aan derden). Jouw eenheid bestaat uit de teams Investeringen & Realisatie, Assetmanagement & Bodemsanering, Programmamanagement, Ontwikkeling & Expertise, Vaarwegbeheer & Installaties en Wegbeheer & Verkeer. Je gaat samenwerken met ongeveer 250 collega’s die vanuit een vaste of flexibele basis vanuit hun expertise bijdragen.


Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature

Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Arnout Schoemakers, teamleider WKWV op (06) 10 42 28 88.
Je kunt hier solliciteren voor 21 mei 2018.


De provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.