Vervanging van oude diesels gestimuleerd door slooppremieregeling

vrijdag 22 september 2017
timer 2 min
Pon, importeur van auto's van verschillende merken, komt met een slooppremieregeling voor oudere dieselauto's. De premie wordt geïntroduceerd om mensen te stimuleren hun oude dieselauto in te ruilen voor een auto met minder uitstoot. De regeling zelf is niet nieuw:, Mercedes-Benz lanceerde eerder al een soortgelijke regeling.

In een artikel op NU.nl staat dat niet alle oude dieselauto’s in aanmerking komen voor de slooppremie. Oude diesels die voldoen aan de Euro 1- tot Euro-4 norm hebben recht op de premie. Dit is een in de EU gehanteerde norm voor de emissie die auto’s uitdragen. De norm 1 tot en met 4 staan voor emissiestandaarden die werden gehanteerd tussen 1992 en 2009. Het merk van de auto is niet van belang.


Hoe werkt de premie precies?

Voorwaarde voor het in aanmerking komen voor de premie is dat de auto minimaal zes maanden in het bezit moet zijn van de huidige eigenaar. De auto die de eigenaar inruilt, wordt gesloopt. De dealer betaalt de kosten voor de sloop. Iemand die na het inruilen van de oude diesel een hybride auto aanschaft, krijgt een hogere premie. 


De premieregeling is tot 28 december 2017 van kracht.