Vijf miljoen voor produceren "slimme" elektrische scooters

donderdag 19 oktober 2017
timer 1 min
De Amsterdamse startup Bolt, die elektrische scooters met internetverbinding produceert, heeft 3,1 miljoen euro opgehaald door middel van crowdfunding. Dat is twee keer meer dan het gevraagde bedrag (1,5 miljoen). Doordat het bedrijf bij een eerdere crowdfundingsronde al 1,9 miljoen euro ophaalde, zit het vanaf nu aan het Europese maximum van wat online mag worden opgehaald.

Het totaalbedrag van 5 miljoen euro wordt gebruikt om het productieproces van de elektrische scooters te versnellen, zo schrijft Het Parool. De scooter zal vanaf 2018 geproduceerd worden. Het is de wens en verwachting van Bolt dat rond het jaar 2020 meer dan een kwart van dit soort slimme scooters over straat moeten rijden.

Scooters verdwijnen uit straatbeeld

Veel Europese steden scherpen de komende jaren hun regels aan wat betreft scootergebruik, zo schreef AD hierover eerder dit jaar.  Zo worden in onze hoofdstad de meest vervuilende brommers vanaf 2018 uit de verkoop gehaald. Tevens wordt er een milieuzone in de hoofdstad ingesteld: scooters, brommers en snorfietsen die voor 1 januari 2011 geproduceerd zijn, mogen dan niet meer binnen de bebouwde kom rijden. Bolt voorspelt dat hierdoor zo’n 77 procent van alle scooters van de Amsterdamse weg moet.

Bolt voorspelt dat scooters de komende jaren geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen