Waarom Chinezen straks rondrijden in waterstofvoertuigen van Nederlandse makelij

donderdag 29 juni 2017
timer 2 min
Het Arnhemse bedrijf HyMove B.V. gaat brandstofcelsystemen ontwerpen, ontwikkelen en produceren voor de Chinese markt. De systemen worden gebruikt voor waterstofvoertuigen die het Chinese bedrijf Huai'an Powerful Industry gaat bouwen. De brandstofcelsystemen zetten waterstof om in elektriciteit.

De samenwerking tussen Huai’an Powerful Industry en HyMove kreeg gestalte tijdens de Hannover Messe, waar een waterstofbus met het HyMove-systeem werd gepresenteerd. Het bedrijf uit Arnhem brengt in de samenwerking haar technische expertise van brandstofcelsystemen in en de kennis van de productie van brandstofcelsystemen.


Voor HyMove B.V. kan de samenwerking met Huai’an Powerful Industry een grote doorbraak betekenen. HyMove heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van waterstof-brandstofcelsystemen voor grote en middelzware voertuigen zoals bussen en trucks. De systemen worden al gebruikt door de Poolse bussenbouwers Solbus en Ursus.

Akoord van Parijs

“Het is de ambitie van HyMove B.V. om de introductie van een zo belangrijke technologie als waterstofvoertuigen wereldwijd te versnellen”, zei Theo Hendriks, CEO van HyMove, bij de ondertekening van de overeenkomst. “De introductie van waterstofvoertuigen is een onmisbaar element om de doelstellingen te bereiken uit het Akkoord van Parijs, dat gericht is op beperking van de klimaatverandering.”