WheelShares: autodelen voor rolstoelers

vrijdag 31 maart 2017
timer 2 min
De deelauto wordt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Althans, de deelauto's van het project WheelShares in Arnhem. Daar gaf wethouder Ine van Burgsteden op donderdag 30 maart het startsein, door twee rolstoelers een rit naar Amsterdam en een dagje naar het strand aan te bieden.

De voorzitter van het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (APCG) is erg te spreken over het project. Raymond Klaassen meent dat WheelShares de vrijheid om te reizen vergroot, zonder om te rijden of te hoeven wachten. “Dat maakt het makkelijker om mee te doen in de samenleving.”

Zelfredzaamheid

Dankzij het deelplatform komt er voor rolstoelers een extra optie beschikbaar, naast het reizen per WMO-vervoer of OV. “In deze tijd, waarin delen en zelfredzaamheid steeds belangrijk worden, geeft het rolstoelgebruikers de vrijheid die ik ook hen van harte gun”, aldus wethouder Van Burgsteden. “Wij geloven als gemeente in deze innovatieve deelauto.”

Deelautodienst

In de auto van WheelShares is plaats voor een bestuurder, één rolstoeler en vier bijrijders. Zo kunnen rolstoelers reizen met wie zij maar willen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WMO-vervoer. De standplaats van de deelauto is parkeerplaats op Het Dorp, een locatie van organisatie Siza. De auto is te huur via de website van WheelShares.

Wethouder Van Burgsteden geeft het startsein voor het initiatief WheelShares.