Zelfrijdende busdienst op campus Wageningen

dinsdag 8 november 2016
timer 2 min
Op de campus van Wageningen Universiteit & Research rijdt tot en met december iedere dinsdag een zelfrijdende busdienst. Iedere dinsdag kan men tussen 11.00 en 13.00 uur instappen in de WEpods, die een vaste route met tien stops rijden op het campusterrein. In elke WEpod is plek voor zes passagiers.

Wettelijk gezien moet er nog altijd een steward in het voertuig meerijden. Daarom zijn drie stewards opgeleid als bestuurder. In eerste instantie is dit een testfase.

Dinsdagse busdienst

Tijdens de testfase rijden de WEpods nog niet met een officiële dienstregeling in een tijdschema. Een ronde duurt, afhankelijk van het aantal stops, circa 20 minuten. Iedereen die deze ervaring wil opdoen, kan naar de campus komen om mee te rijden. Omdat het in de testfase kan voorkomen dat de ritten door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan, is het handig vooraf de website te checken voor updates: www.wepods.nl.

Future Mobility Event in Ede

De proef met de WEpods loopt tot en met het einde van dit jaar. Op woensdag 7 december organiseert de Provincie Gelderland bij ROC A12 in Ede het evenement Future Mobility.  Dan presenteert de provincie de resultaten van de testfase aan genodigden en partners. Ook rijden de WEpods een route rond het terrein van ROC A12. Vanaf 14.30 uur kan iedereen langskomen bij Future Mobility en belangrijke innovaties uit deze regio bekijken op de Innovatieve Expovloer. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een ritje te maken met de WEpods.

mobiliteitsplatform artikel